Quantcast
Channel: Μηχανές Αναζήτησης
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10

Κατηγοριοποίηση των Social Media

$
0
0

Το κοινωνικά μέσα (Social Media) είναι πια ένα πλούσιο σύστημα με μια αλματώδη  εξέλιξη.

Υπάρχουν πάρα πολλές κοινωνικές πλατφόρμες και χιλιάδες online υπηρεσίες, αλλά τα επώνυμα ονόματα και οι άνθρωποι που ασχολούνται με το μάρκετινγκ έχουν να αντιμετωπίσουν ένα «παζλ» από κατακερματισμένο κοινό.

Το facebook πια το 2012 έχει αποκτήσει περίπου 800 εκατομμύρια χρήστες και αν ανοίξει η κίνα τα διαδικτυακά της σύνορα τότε θα έχουμε ένα σημαντικό γεγονός. Το facebook είναι με διαφορά το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο σε όλο τον κόσμο, ωστόσο οι χρήστες χρησιμοποιούν συνήθως πάνω από μία κοινωνική πλατφόρμα.  Η επικέντρωση κυρίως στο facebook ενέχει τον κίνδυνο προσοχής μόνο μίας μικρής πλειοψηφίας.  Στο επίκεντρο βρίσκεται το facebook και το ολοκληρωμένο πλέον πακέτο υπηρεσιών της Google, ενώ ακολουθεί το Twitter, έτσι διαμορφώνεται η εξέλιξη των κοινωνικών μέσων.

Ο Frédéric Cavazza* έχει κάνει μια κατηγοριοποίηση όλων των κοινωνικών δικτύων παγκοσμίως για το 2011, όπου στο επίκεντρο βρίσκονται facebook και Google, ενώ γύρω - γύρω όλα τα άλλα Social Media χωρισμένα σε 7 κύριες κατηγορίες, που κατά τους δείκτες του ρολογιού είναι:


Frédéric Cavazza

Δημοσιεύσεις (Publish). Σε αυτή την κατηγορία έχουμε πλατφόρμες blog (WordPress, Typepad, Blogger, Overblog), mircoblog (Twitter), wikis (Wikipedia, Wikia, WetPaint) και υπηρεσίες social streaming (FriendFeed, Tumblr, Posterous).

Διαμοιρασμός (Share). Εδώ έχουμε mediaυπηρεσίες που επιτρέπουν τον διαμοιρασμό video(YouTube, Vimeo, Dailymotion), άλμπουμ για φωτογραφίες (Flickr, Picasa, Instagram), μουσικής (Spotify, Last, iLike, Deezer) ή αρχείων (SlideShare, Scribb).

Συζητήσεις (Discuss). Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν τα forums (PhpBB, bbPress, Phorum, 4Chan, Gravity), τα εργαλεία κοινωνικής αναζήτησης (Quora, Aardvark, Mahalo), και τα συστήματα διαχείρισης σχολίων (IntenseDebate, Cocomment, Disqus, JS-Kit, Backtype).

Εμπόριο (Commerce). Εδώ έχει κατηγοριοποιήσει λύσεις για costumers reviews, εργαλεία collaborative feedbacks (UserVoice, GetSatisfaction), Facebook-shopping εργαλεία (ShopTab, Boosket), κοινότητες συστάσεων (Polyvore, StyleHyve, Weardrobe, Hunch), co-shopping εργαλεία (Look’n’Be), και site με κουπόνια ανά περιοχή (Groupon, LivingSocial).

Τοποθεσία (Location). Εδώ βρίσκονται κοινωνικές πλατφόρμες τοποθεσίας (Foursquare, Gowalla, MyTown, Facebook Places, Google Places), κινητά κοινωνικά δίκτυα (Mig33,MocoSpace), τοπικά κοινωνικά δίκτυα (Loopt, Whrrl), και τα events sharing (Upcoming, Plancast, Zvents, Eventful, Socializr).

Δίκτυο (Network). Με τα «παραδοσιακά» κοινωνικά δίκτυα (Facebook, MySpace, Hi5, Orkut, Tagged), τα προσωπικά κοινωνικά δίκτυα (MyYearBook, MyLife, CopainsDavant, Badoo), και τα εργαλεία δημιουργίας κοινωνικών δικτύων (Ning, KickApps).

Παιχνίδια(Games). Σε αυτή την κατηγορία υπάρχουν οι παίχτες που παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια (Kongregate, Pogo, PopCap, PlayFirst), αλλά και νεοεισαχθέντες από τα κοινωνικά παιχνίδια (Zynga, Playfish, Playdom, SGN), όπως και από παιχνίδια για κινητά (ngmoco, OpenFeint) και από εικονικούς κόσμους (Club Penguin, Habbo, Poptropica).

 

----------

Ειδοποίηση: Αυτό το άρθρο μπορεί να αναπαραχθεί σε ιστοσελίδα, CD-ROM, e-magazine, βιβλίο, περιοδικό κ.τ.λ εφόσον περιλαμβάνεται σύνδεσμος για αυτήν την σελίδα http://www.hostgr.gr

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10

Latest Images

Trending Articles





Latest Images